Satake Himalaya saltsten och fat, 30 x 20 cm

Artnr: C58508
580 kr
 
Lägg i varukorg
Leverans:  5-9 arbetsdagar

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

Laga mat med en saltsten Uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små bitar av fisk eller kött. Kyckling rekommenderas inte! För större bitar kan stensalt användas direkt i eller ovanpå värmekällan. Saltstenen kan värmas upp på olika sätt – håll temperaturen i cirka 20 minuter.

  • Kol-/gasgrill
    Börja värma saltstenen vid låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen klar att användas.
  • Ugn
    Saltsten kan även användas i ugnen, men den får inte förvärmas eftersom det finns risk att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C och höj sedan temperaturen var 20:e minut i 1 timme. Maximal temperatur: 220 °C.
  • Spis
    Kan användas med gamla kaminer och även med induktionsspisar, om så kallade induktionsplatta.

Kyld saltsten Lägg saltstenen i frysen och efter ca 30 minuter är den klar för servering av exempelvis carpaccio, sushi eller sashimi. Kalla desserter är också lämpliga att servera ovanpå en kyld saltsten.

Behandling När bergsaltet har svalnat måste det sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. Rengör saltstenen med en fuktig trasa eller vid behov en svamp. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen, så den bör aldrig stoppas i diskmaskinen. Låt bergsaltet torka ordentligt innan nästa användning (ca 24 timmar). FYI: salt smälter vid 800 °C.

Tips - Gör din egen brunsås! Tryck ut laxfilén kryddad med socker och dill mellan två saltstenar, slå in i papper och ställ kallt i 1–3 dagar.
– Stek ägg och bacon vid bordet!
- Glöm inte stensaltet när du presenterar dina läckra desserter! Bavarois, glass och sorbet piggas upp av en lätt touch av salt. Dina gäster kommer att älska det!

Egenskaper

  • Material: Himalayasalt
  • 100% naturligt kristallsalt utan tillsatser
  • Maximal temperatur: 220 °C
  • Stenens mått: 30x20x3 cm
  • Fatmått: 39x20x3 cm

Himalayasalt är ett 100% naturligt salt som innehåller totalt ca 90% av olika ämnen som vår kropp behöver och har naturligt låg jodhalt, 84 olika mineraler och grundämnen. Saltet utsattes för extremt tryck under bildandet av bergskedjan Himalaya. Detta resulterade i en helt kristallin struktur. Himalayasalt är i grunden en typ av havssalt som aldrig har förorenats och som inte har bearbetats för att avlägsna dess vitala komponenter.

8966000029705EAN:
  • Specifikationer
  • Storlek (cm): 30
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på