KAI Shun Classic DM0718 18 cm - Santokukniv med oval slipning

Artnr: C59083
  • Santoku - japansk allroundkniv
  • Håller sig skarp länge
  • Bladhårdhet: 61 HRC
  • Vinkel för bryning 10°
2393 kr
 
Lägg i varukorg
Leverans:  5-9 arbetsdagar

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

Till skillnad från en vanlig hushållskniv tillverkad av pressad plåt, håller en japansk skickligt slipad professionell kniv med flerskiktat blad skärpan längre och är lättare att slipa tillbaka till sitt ursprungliga skick. DM-0718 Santoku är en traditionell japansk multifunktionskniv som passar för att skära både kött, fisk och grönsaker.

Shun-knivarnas bladmaterial, bladprofil och handslipade egg skapar en oslagbar skärpa som gör att kniven skär igenom även det hårdaste materialet. Enastående skärpa kombinerat med en balanserad viktfördelning möjliggör en smidig och behaglig knivhantering. Shun passar både amatöranvändaren i hemmet och professionella kockar i restaurangköket. Knivarnas handtag är tillverkade av hygienisk pakka-trä och har inga smutsfångande skarvar.

Varje KAI Shun-kniv smids av vackert damaskusstål i 32 lager. Shun-kniven är en unik konstnärlig kombination av handarbete, teknologi och design. Inspirerad av mästarna inom samurajsvärdssmide möjliggör tillverkningstekniken för de finaste kockknivarna även tillverkning av Shun-knivar med västerländska bladformer.

Egenskaper:

  • Högerhänt D-formad handtag
  • Handtag av pakka-trä, utmärkt grepp och vattenbeständighet. Blank yta.
  • Handtagets längd: 12,2 cm
  • Bladets längd: 18 cm
  • Bladets konstruktion: 32 lager smitt stål
  • Bladets kärnmaterial: VG-10-stål (en blandning av kobolt, molybden och vanadin)
  • Yttersta bladskikten av rostfritt stål
  • Bladets hårdhet: 61 HRC
  • Slipvinkel: 10° - betydligt skarpare än europeiska knivar
  • Tillverkad för hand i Japan

Japanska köksknivar är gjorda av mycket hårt och tunt metall. Därför bör de inte användas för att hacka eller vrida mot hårda material som fryst eller benfyllt kött, kokosnötter, burköppnare etc. Risken är att bitar kan lossna från bladet. Kvalitetsknivar bör inte heller diskas i diskmaskin utan istället snabb handdisk och torkning efter användning. Lagra knivarna på ett sätt där bladen inte kontaktar andra metallföremål.

4901601589481EAN:
  • Specifikationer
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på