Ett mycket användbart och exklusivt knivset om tre knivar, japansk kockkniv, kockkniv och en tomatkniv. Knivarna har mycket bra skärpa och fungerar givetvis utmärkt att använda även till grönsaker, kött, fisk och annat.
Storlek: (bladen) japansk kockkniv 17,5 cm, kockkniv 20 cm, tomatkniv 12,5 cm. Slitstarkt material med både bra prestanda och vacker estetik. Knivarna ger dig ett perfekt resultat och är ett måste för den professionella hemmakocken!
Skillnaden mellan japanska och europeiska knivar
Det som gör just de japanska knivarna så unika är att stålet i dem generellt är hårdare vilket gör att man kan få dem extremt vassa utan att de nöts ner i samma takt som de Europeiska knivarna. Stålets hårdhet gör också att man kan slipa dem i en skarpare vinkel.
Tips: gör tomat-testet
Det så kallade "tomat-testet" går ut på att man håller den kniv man vill testa mellan tummen och pekfingret och drar den över tomatens skal utan att tillföra någon vikt (förutom knivens egen). Helst ska kniven också klara av att skära en bit ner i tomaten. Om den inte klarar av detta är det hög tid att antingen slipa eller köpa en ny kniv! Tänk på att det faktiskt är säkrare med en sylvass kniv än tvärtom, eftersom risken att slinta och skära sig då minskar.
Orrefors Jernverk kockkniv - en kniv av kvalitet
Antagligen är du van vid att kunna förvänta dig kvalitet när du handlar produkter från Orrefors. Det gäller givetvis även i det här fallet! Både den japanska kockkniven och den så kallade "vanliga" kockkniven är köksknivar av mycket god kvalitet! Skillnaderna kan du läsa om ovan, men gemensamt för dem är att de kommer kunna användas otaliga gånger under flera år framåt i tiden! Detta gör att du på sikt kan få ut mer av en högkvalitativ Orrefors kockkniv, jämfört med en kniv utav sämre kvalitet.
Egenskaper
- Bra kvalitet med slitstarkt material
- Används till grönsaker, bröd, kött och fisk m.m.
- Snygg design
- Mått blad: Japansk kockkniv 17,5 cm
- Mått blad: Kockkniv 20 cm
- Mått blad: Tomatkniv 12,5 cm
- Levereras i snygg presentkartong