De Buyer Mineral B Element -stekpanna med grillränder, kolstål, 26 cm

Artnr: C54517
764 kr
 
Lägg i varukorg
Leverans:  5-9 arbetsdagar

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

De Buyer Mineral B Element -grillpanna med utmärkta stekningsegenskaper och nästan evig livslängd! Kolstålspannan är ett bra alternativ till teflonpannor och kräver lite vård, liknande gjutjärnspannor. I en välunderhållen kolstålspanna bildas en naturlig non-stick-yta av fett och kol, vilket minskar behovet av underhåll och ökar halkfriheten. En mycket använd kolstålspanna har till och med egenskaperna hos en gjutjärnspanna och non-stick-förmågan hos en teflonpanna! Dessutom kan du använda metallredskap utan problem med pannan.

I De Buyer Mineral B-serien har pannan en helt naturlig och kemikaliefri ekologisk bivaxbeläggning. Beläggningen skyddar pannan mot rost och underlättar pannans användning. Den skapar den första stekytan på kolstål och förbättrar samtidigt pannans non-stick-egenskaper. Tvätta pannan med varmt vatten för att avlägsna eventuell förvaringsdamm innan första användningen - det mesta av bivaxet kommer att avlägsnas från ytan. Den lilla mängd vax som återstår stör inte och hjälper faktiskt till med pannans användning. Om du vill kan du också bränna in pannan med olja.

Kolstålet är inte lika poröst som gjutjärn, så du kan tryggt steka alla typer av råvaror i det. Var försiktig med högt proteininnehåll i råvaror som ägg eller vit fisk, sänk temperaturen ordentligt. Försök inte hålla kolstålet blankt, eftersom det kommer att ändra färg med användning. Pannans insida mörknar, och när insidan är helt svart är dess naturliga non-stick-yta som bäst.

Kolstålspannan bör inte diskas i diskmaskin; vanligtvis räcker det med att skölja den för hand med varmt vatten. Du bör heller inte förvara mat i kolstålspannan eller lämna den i diskhon för att blötläggas och undvika rost. Om det uppstår ytrost på pannan är den inte obrukbar, du kan ta bort rosten med en grov svamp eller stålsudd. Efter användning, tvättning och torkning är det bra att applicera en droppe rapsolja på pannan för att förhindra ytrost under lagring.

Passar alla värmekällor och spishällar, inklusive induktion. Stekpannan kan också användas i ugnen (200 °C max i 10 min).

  • Yttre diameter upptill: 26 cm
  • Bottenens diameter: 18 cm
  • Kanthöjd: 4 cm
  • Tjocklek: 2,5 mm

Den pressade stommen av kolstålspannan kan ibland böjas lite. För att förhindra detta bör du undvika att sätta den heta pannan i kallt vatten. Användning av pannan med spishällen på högsta effekt kan också orsaka böjning. Om böjning inträffar, värma upp pannan lite och placera den på en stabil yta med insidan uppåt, och knacka sedan på mitten av pannans botten med en hammare.

3011245613266EAN:
  • Specifikationer
  • Storlek (cm): 26
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på