De Buyer Mineral B Element -omelettpanna, kolstål, 24 cm

Artnr: C54521
562 kr
 
Leverans:  Tillfälligt slut

  • Snabb leverans - leveranstid framgår i kassan
  • Returrätt - 100 dagar öppet köp
  • Smidig betalning - Qliro Checkout
  • Ångerrätt - alltid 14 dagar
  • Pålitliga - läs kundomdömen på Prisjakt & Trustpilot
Produktbeskrivning

Proffskockens stekpanna med utmärkta stekegenskaper och nästan evig användningstid! En kolstålspanna är ett bra alternativ till teflonpannor och kräver lite vård, liknande gjutjärnspannor. I en väl underhållen kolstålspanna bildas en naturlig non-stick yta av fett och kol, vilket minskar vårdbehovet och ökar motståndskraften mot att mat fastnar. En mycket använd kolstålspanna har till och med stekegenskaperna hos en gjutjärnspanna och non-stick egenskaperna hos en teflonpanna! Dessutom kan du tryggt använda metallredskap med pannan.

I De Buyer Mineral B-serien har pannan genomgått en helt naturlig och kemikaliefri behandling med ekologisk bivaxbeläggning. Beläggningen skyddar pannan mot rost och underlättar användningen av pannan. Den skapar den första stekytan för kolstål och förbättrar samtidigt pannans non-stick egenskaper. Tvätta pannan med varmt vatten för att ta bort eventuellt lager av bivax före första användningen - de flesta av bivaxet kommer att avlägsnas från ytan. Överskottet av vax som återstår stör inte, utan hjälper faktiskt till att starta användningen av pannan. Du kan också smörja in pannan med matolja om du önskar.

En perfekt panna för omeletter! Med pannan kan du steka en omelett med härligt krispig yta samtidigt som den är mjuk och krämig på insidan. Pannans runda form gör stekningen och vändningen av omeletten enkel och snabb.

Kolstål är inte lika poröst som gjutjärn, så du kan tryggt steka alla typer av råvaror i det. Var försiktig med råvaror som har hög proteinhalt, som ägg eller vit fisk, och sänk temperaturen ordentligt. Försök inte hålla kolstålet blankt, eftersom det kommer att ändra färg under användning. Pannans insida kommer att mörkna, och när insidan är helt svart är den naturliga non-stick ytan på sitt bästa.

En kolstålspanna bör inte diskas i diskmaskin; vanligtvis räcker det med att skölja den för hand med varmt vatten. Du kan inte heller förvara mat i kolstålspannan eller lämna den i diskhon för blötläggning på grund av risk för rost. Om det uppstår ytrost på pannan är den fortfarande användbar, och rosten kan avlägsnas med till exempel en grov svamp eller stålull. Efter användning, tvättning och torkning är det bra att applicera en droppe rapsolja på pannan för att förhindra ytrost under förvaringen.

Passar alla värmekällor och spishällar, inklusive induktion. Stekpannan kan också användas i ugnen (max 200 °C i 10 min).

  • Övre yttre diameter: 24 cm
  • Tjocklek: 2 mm

Den pressade ramen på kolstålspannan kan ibland vrida sig något. För att förhindra detta är det bäst att undvika att sätta den varma pannan i kallt vatten. Användning av pannan med högsta effekt på spisen kan också orsaka vridning. Om vridning inträffar, värm pannan försiktigt och placera den på en stabil yta med undersidan uppåt. Slå försiktigt med en hammare i mitten av botten på pannan.

3011245611248EAN:
  • Specifikationer
  • Storlek (cm): 24
  • Manualer & Datablad
  • Recensioner & Frågor/Svar

Andra tittade också på